Bris efter en god fågeljaktdag...


År 2003 registrerades den första valpkullen under Fjällbrisens Kennel. Vår ambition är att få fram friska, duktiga jakthundar med ett bra temperament och med ett rastypiskt utseende. Vi behåller gärna kontakten med våra valpköpare och hjälper gärna till med dressyren eller ger råd och stöd, bla genom att anordna valpträffar...

Bruksavelspriser och Bruksuppfödarpris
    

"Bruksavelspriset instiftades år 1956 och är ett erkännande åt de hundar, som visat sig vara goda nedärvare och har haft stor  betydelse för aveln av goda bruksdjur."
"Bruksuppfödarepriset instiftades år 1962 och är ett erkännande åt de uppfödare, som i Sverige fött upp hundar vilka meriterat sig på bruks- /jaktprov. Bruksuppfödarepris utdelas för uppfödning inom en och samma ras, och som bevis för utmärkelsen utfärdar SKK ett diplom."

År 2010 fick både vår strävhåriga vorsteh SJCH SUCH Fjällbrisens Bris samt vår korthåriga vorsteh SJCH FINJCH NORDUCH INTUCH NORDV-03 Mikro tilldelade sig det Finska Bruksavelspriset i guld, för sina avkommors fina prestationer på jaktprov och utställningar.
Under 2011 fick Bris och Mikro återigen tilldelade Bruksavelspriset, men denna gång i Sverige. Nu har både Bris och Mikro fått Bruksavelspriset i både Sverige och Finland, det kan inte vara många hundar som har lyckats med den bedriften!
Samma år fick Fjällbrisens Kennel Bruksuppfödarpriset för vår uppfödning av strävhårig vorsteh.
Under 2012 var det SE JCH, NORDUCH, C.I.B Hillatar Kuura som blev tilldelad det Svenska Bruksavelspriset.

Detta hade ju förståss aldrig varit möjligt utan, våra engagerade valpköpare, samt de valpköpare som har valpar efter Mikro. Det är ni som har startat och premierat era duktiga hundar på både utställningar och jaktprov. Tack vare er har vi och våra hundar fått dessa priser!
 Ett jätte TACK till Er alla!!!  


Åsa & Ingemar med några av sina hundar / foto:Kent Tunlind
 

Kontakt/Contact Fjällbrisens Kennel

Åsa & Ingemar Stöckel

Måttvägen 2, 981 91 Jukkasjärvi

Tel, 0980-210 92 (+46 980 210 92)

Åsa [e-post]
Ingemar [e-post]